Tuesday, 9 October 2012

velachan

salam u ollzzz
dah lama xsyok sendiri kt blog nie khann
okeyss
cek nk habaq mai la
last few weeks, cek dgn opis mate ada p roadshow ats urusan qeja kat tanjung dawai. hampa taw dak tanjung dawai tu di mana? dia dekat2 dgn pantai merdeka..siyes aku cakap, ada org xtaw yg pantai merdeka (ala..kn ada lagu jiwang tu) wujud beb..
okeys kat tanjung dawai kami pi Arked tanjung dawai beli mkanan laut lerr..xkn nk cari gajah dgn badak khann
round2 kedai2 aku terjatuh ati kat akak sorang ni..muka sejibik ala-ala kak didie alias..hihi
sungguh na cek habaq..cara dia cakap..cara dia kepo..beza dia akak ni peniaga yg ber hijab..hohoho
sbb akak ni aku buat decision nk beli ikan bilis dan kopok losong kat sini (beli guna duit big boss..hehehe)..
harga suma kedai sama..tapi aku tertarik kat akak ni..nak wat camna kan..rezki akak tue lerrr

akak nie duk control pulak..aku ni carik duit sponser xjumpak..hohoho

after berjaya mendapat barang yg dicari kami turun soru kat tingkat bawah arked. Ada 1 kedai makan kat hujung skali tue mmg menarik perhatian utk mengisi perot. Masa parking kat kedai tu baru dalam pukul 11 pagi lebih, so amat lapang utk aku digest lauk2 bakar mostly seafood utk dipilih. 

makanan ni yg dipilih ; ikan pari 2 ketol, sayur lemak lalalalala 1 mangkuk, tiap pinggan ada masak lemak rebung, air 3 gelas..then masa tgh makan cik rubiah shaari (a.k.a Ruby Sahaari) dengan selumber kering bangun utk tambah lagi 1 mangkuk air asam, 1 pinggan nasi tambah, 1 piring ulam berupa terung dan dan bendi yg diceloq, serta seketoi lagi ikan pari utk kami share dua (xdak dlm gambaq)..all dis just only RM16.40 sahaja yg dibayq secara tunai.


bukan cek nak promote kedai, xdak komisyen pown..tapi kedai tu mmg femes, masa tgh mkn pusing blakang tgk org penuh beratoq amik lauk dgn nasik..mujoq lapaq awai taw..klu x terpenyek cek yg halus sgt ni kan..huhu

okey..comes to the main entry, klu hampa nk cari belacan yg sedap utk tambah resdung kan..cari belacan Pak Awang..ni mak cek yg rekomen, habaq kedai dia kat mana.
masa on de wey balik dari tanjung dawai kedai atawpon bengkel dia terletak di sebelah kiri. Ada signbord mudah cari na. belacan dia mmg sodap, RM5.00 seketoi. Belacan dia mmg halus, sbb bila potong smooth ja..try la beli na..cek beli 3 ketoi buat stok..hehhe

okey..babai..xdak idea nk buat ayat dah..tata :p