Wednesday, 26 December 2012

girls vs handbags

Hye guys..
Nowadays each of women in this earth must have at least one handbag (even bag duit :p)
"I don’t know why we need the handbag, but I couldn’t live without it. "
From my own view, I do feel some special confident if I do have my own handbags hehe.
You know why? because handbag ni macam penyelamat sebab I can isi dgn segala harga karun yang diperlukan pada masa dan ketika kita memerlukan.

For me, in my handbags must have :
  1. pen and notebook - mudah la nak take note pape kan
  2. lip-gloss even yang mybe dah expired - I only use it my lips getting crack :p
  3. cermin ajaib - untuk gue suluh muka usya jerawat
  4. handphone - cabok je, cap ayam
  5. pantiliner + pad - as mush yang bole di isi di pocket tersembunyi (untuk kecemasan)
  6. tumbdrive - untuk apa cek pon xtaw hehe
  7. opkos kena ada purse even xda matawang yang banyak pon xpa :p
  8. wait..why so much old recipt in my bag?? 
  9. sediakan ruang untuk isi barang2 yang mampu muat sebab beli barang xprovide plastic bag
  10. and while walking I do have something to carry on, xdelah melenggang macam nk buat PJK kan..hehe
You can imagine that, opcos my handbag should not be the small one.  Lagi besar lagi banyak benda nak isi. Kadang bila angkat beg yang ringan macam ada benda yang xda pulak. My fren ada cakap, beg ni umpama poket doraemon, its provide almost everything that you need.
Unfortunately, when more thing you fill it you will lost in searching, you know why? 

aku : weh, mana kunci kereta aku??
saing gue : cari plan2 ada dalam beg tu, satgi jumpa la..heeee

 
agaknyer kan, brapa banyak barang yang bole diisi dalam bag ni??
abaikan apa jenama dia kayy
babai!!