Wednesday, 3 April 2013

Dub Dap Dub Dap

Assalamualaikum...Dah lama diri ini tidak menulis belog yang masih terkedek-kedek merangkakActually to much thing happen lately sampai otak sangat jem untuk menulis dan bercerita.I want to share little story which is my mission for this year.Mostly just around 4 month only I'll get married yehewwwwInsyaallah kalau tak ada aral melintang sapu dan membujur lalu :pMy preparation?? baru nak mula. My majlis adalah simple dan ikut kemampuan ja huhuhu because after tawen  kan mau guna lagi banyak duit T_TNow lets take a look what I have done :
  1. Baju nikah..dah beres sebab just need baju yang simple, over sangat nanti tok imam tak bagi masuk masjid hehehe
  1. Baju kawen (reception) ini yang teramat masalah. Satu Sungai Petani cek ronda taw. Susah betol nak memenuhi kehendak jiwa den dan tuan badan lagi satu. Lagi sedih baju yang ready made adalah kejam pada aku kerana isi tak cukup inci. Selepas berperang dingin dengan Mr Sunbae, kami bersetuju untuk buat baju baru. Yang penting ikut kehendak kami.
  1.  Dalam banyak-banyak butik kawen aku ada suggestion butik yang ok dan offer harga berpatutan (Sungai Petani Only) Roslie Studio  - Lokasi butik adalah di Lot 88 nearby Amanjaya.  Butik ni baju dia sangat cantik, apatah pelaminnya lagi. Tapi sayangnya butik ni tak boleh provide pelamin dalam tempoh seminggu raya sebab pekerjanya still bercuti. sob sob
  1. Tapi butik pilihan gue adalah Eilla Miammour Bridal 2 yang terletak di Taman Ria Jaya S.P. (Paya Nahu) Butik ni memang best, hanya untuk survey dia siap suruh aku try mana-mana baju yang aku suka even tu baju baru. So after some nego with Mr Sunbae kami nak tempah baju dengan butik ni. Normal price is RM800 sepasang baju kawen (L/P). Aku suka butik ni sebab suma pekerjanya wanita muslim, so kalau baju xboleh zip dia boleh ja tolong tanpa segan silu. Okay baju setel. Just hope Mr Sunbae bole cuti dan g ukur baju secepat yang mungkin kalo tak gue mau bertukar jadi ijau!!
  1. Photographer : Mr Sunbae volunteer nak carik, so malas gue nak mikir sebab he knows what the best dan yang penting guna fulus beliau heeee
  1. Kursus kawen?? huhuhuhu my dad dah tanya banyak kali bila bila bila bila so ASAP la kn..heee kami amik kursus asing-asing sebab long long long distance.
  1. HIV test just need to allocate 1 day..heee
  1. Gift gue dah mula order, so just mikir benda apa to fill in.
  1. Catering, my dad dah mula survey hope still belum terlewat untuk book (nerbes)
  1. Hantaran >>> still di kira dan di congak mau beli apa heee
Hew hew hew still banyak kerja yang tak setel. Sebenarnya nak kawen laki or perempuan need to be ready mental as well as MONEY. Start saving dari awal, no point korang nak kawen just aim untuk loan je !! Kalau bercinta dan berangan nak hidup bersama serta majlis wedding yang diidamkan, beranganlah kamu disamping menabung. Kalau terasa dirimu begitu kaya, just bayar dan kita goyang kaki heee 

Yang penting FOKUS walaupaun terasa seperti mau migrain mikir nak kawen, serta sentiasa berdoa agar Allah mudahkan urusan kita.

Ok lah babai 

No comments:

Post a Comment